Sigorta sektörüne yeni vakıf geliyor

ASİAD Başkanı Öznur Şengül ve bir grup sigorta acentesinin başlattığı vakıf kurma çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Acentem Sigorta Aracıları Derneği (ASİAD) Yönetim Kurulu;  üyeleri ve süreçte birlikte çalıştıkları Hukuk Bürosu, Danışmanlık Şirketi, Mali Müşavirlik Ofisi ile yaklaşık bir yıldır sürdürdükleri vakıf kurma çalışmalarını son aşamaya getirdiler. Resmi başvuru öncesi, SİGORTAMNEWS’in de takip ettiği, vakıf çalışmalarıyla ilgili geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nin konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, 50’ye yakın kurucu acente katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere ASİAD Genel Sekteri Elif Şahin, ASİAD Başkanı Öznur Şengül’ü kürsüye davet etti.

Şengül, “Sigorta sektöründe bugüne kadar yardımlaşma ve dayanışma adına çok şey konuşuldu, çok şey anlatıldı. Güzel sözlerin, konuşmaların ötesinde, şimdiye kadar yapılmayanların üzerinde, temennilerin pratiğe döküleceği, mesleğimize muazzam fayda sağlayacak muhteşem bir çalışmayla karşınızdayız. Çalışmaya katkı sağlayan, ortak bir hedefte cesaret göstererek yol arkadaşlığı yapan herkese teşekkür ediyoruz. Sektör tarihinde kalıcı ve sürekli bir başarı hikâyesinin başlamasında, son aşamaya gelindi. Acentelerin ön ayak olduğu vakıflaşma faaliyetimiz, sigorta sektörünün tüm paydaşlarına açık olacaktır. Sigorta sektöründe yıllarca hatırlanacak bu başlangıç, cesaret gerektiren bu adım, tüm meslektaşlarımıza ve herkese hayırlı olsun” dedi.

Vakfın hukuki yönüyle ilgili bilgi veren Avukat Ümit Şıkoğlu ise, vakıfların derneklerden farklı olduğunu belirterek, “Vakıfların etkileri ve faaliyetleri daha geniş kapsamlıdır. Maddi kazanımlarının fazlalığının yanı sıra yardımlaşma da ön plandadır” diye konuştu. Şıkoğlu, vakfın tüzüğünün hazır olduğunu ve mütevelli heyetinin yakın zamanda belirlenecek bir günde notere huzurunda vakıf senedinin imza altına alınacağını da sözlerine ekledi.

detail-photo-fancybox-3

Mali Müşavir Mehmet Dolar vakfın gelirlerini anlatırken, Profesyonel Danışman Özer Şimşek kurulacak vakfın amaç ve hedefleriyle ilgili geniş bir sunum yaptı. Sigorta sektöründe vakıflaşma çalışmalarını ilk duyduğunda heyecanlandığını söyleyen Şimşek, özetle şöyle konuştu:

“Bu vakfın kurulmasını desteklediğim için, vakıf çalışmalarının içerisinde bulunmayı gönül rahatlığıyla kabul ettim. Sektörde yaşanılan birçok sorun, bu vakıf ile çözülecektir. Vakıf, salt bir sivil toplum örgütü olmasının yanı sıra, üyelerine sosyal dayanışma ve destek sağlanması yönünde de önemli katkılar sunacaktır.

detail-photo-fancybox-4

Alıntı: Sigortam News

24.03.2023