Yangın komite çalışması

Konu:Yangın

Katılımcılar:

Acenteler: Suat Rona, Mehmet Ziya İyaz, Bülent Süzme, Meral Çapa, Hülya Çertez, Kazım Cenk Özer, İpek Aburga, Selahattin Bölükbaş

Allianz: Arif Aytekin, Okan Özdemir, Öktem Örkün, Fulya Çalışırişçi, Sezen Yüzbaş, Necmettin Yılmaz, Aykut Özalp, Ayhan Bahar, Volkan Saraç, Cenk Ataseven, Serkan Keser, Suna Manici

Notlar:

  1. Yangın branşı Hizmet Masası üzerinden yapılan otorizasyonlarda dönüş kalitesinin artrılması talebi iletildi.  Eklenen notların ve açıklamaların dikkate alınmadan dönüş yapıldığı, bu sebeple işlemlerin uzadığı belirtildi.  Bu konu poliçe üretim tarafından incelenecek.
  2. SME (KOBİ İşyerindeki) otomatik indirim uygulamasın olumlu etkilerinin görüldüğü acenteler tarafından belirtildi.
  3. Konut poliçelerinde “çıkma” sorusununu net olmadığı bildirildi.  Teknik departman bu konuyu değerlendirecek.
  4. AZNET sisteminde işyeri isimden arama çalışmıyor.  Şuanda VKN ile çalışıyor.  İlgili konuda poliçe üretim departmanı talep yaptığını belirtti.
  5. Elektronik Cihaz ve makina listelerinde zeyille değişiklik yapıldığında liste sıralamasınında otomatik düzelmesi talep edildi.  Konu ile ilgili teknik departman değerlendirme yapacak.
  6. Home Office için hangi poliçenin kesilmesi gerektiği soruldu.  Vergi levhası olan yerler için işyeri poliçesi kesilmesi gerektiği belirtildi.  Ayrıca güvenlik önlemleri ile ilgili değişikliklerde zeyil yapılamadığından poliçenin  iptal edilerek sorunun çözümlenebileceği bilgisi verildi.
  7. Hizmet Masasının Anket sorularının çok genel olduğundan gözden geçirilmesi gerektiği talep edildi.  Operasyon soruların gözden geçirileceğini belirtti.
  8. Güvenlik önlemlerinden alarm konusunda konutlarda telefona bağlı alarmın kabul edilmediğini fakat işyeri poliçelerinde kabul edildiği belirtildi.  Teknik bu konuyu inceleyecek.
  9. Depo ve satış mağazası ayrımı ile ilgili soru geldi.  Cevap olarak, Herhangi bir şekilde  satış işlemi yapılıyor ise faaliyet kolu satış seçilmeli ve risk bilgilerinde depolama yapıldığı bilgisi evet olarak seçilmeli. Eskiden olduğu gibi bilgi formu istendi.  Teknik elektronik ortamda yaratılıp yaratılamayacağını değerlendirecek.
  10. Yenileme listelerinin işyeri ve konutta kısıtlı zaman diliminde hatalı geldiği belirtildi.  Operasyon ve Teknik bu konuda task açıldığını belirtti.
  11. Poliçede yazılan notların otorizasyonda silindiği belirtildi.  Hasarda sorun çıkmaması adına bu notların eksperler tarafından incelenebiliyor olmasın gerektiği belirtildi.  Ayrıca Merdan Sigorta otorizasyon notlarını göremediğini belirtti.  Acentemizin ileteceği örnekler üzerinden Operasyon bu konuyu inceleyecek ve dönüş yapacak.
  12. Boş bina ve benzin istasyonu ile ilgili talep tekrar gündeme getirildi.  Teknik özellikle benzin istasyonları ile ilgili çalışmanın devam ettiğini belirtti.
  13. Nakit ve Çek’in birarada değerlendirildiği ve çarpılarak fiyatlandırıldığı belirtildi.  Çek kanununun değişmesinden ötürü riskinin daha düşük olduğu belirtildi.  Teknik hukuk görüşü alarak konuyu değerlendirecek.
  14. Uzun vadeli leasing poliçelerini müşterilerine sunulabilmesi talebi geldi.  Konu Teknik ve Satış tarafından değerlendirilecek.
  15. Zeyilde oluşan küçük ödemelerin ayrıca tahsil edilmesi olanağı getirilmesi istendi. Örnek, 1+8 vadeli poliçede 30 TL zeyil çıktığında mevcut düzeni etkilemeden açık olarak tahsil edilebilmesi veya ayrıca kart ile tahsil edilmesi.  Tahsilat ve Operasyon konuyu değerlendirecek.
  16. Dask ile Konut vade eşitlemesinde, 1 yıldan kısa poliçelerde hasarsızlığın kaybolduğu belirtildi.  Operasyon manuel olarak düzeltildiğini belirtti.
  17. Bu yıldan itibaren DASK tecditlerinde DASK no’larının geleceği operasyon tarafından belirtildi.
  18. Eş durumundan konut çokluğu indirimi verilmiyor.  Fakat kaskoda verilebiliyor.  BU konu teknik tarafından değerlendirilecek.
  19. Cam kırılması teminatına duşa kabinin eklenmesi talep edildi. Teknik ve hasar tarafından değerlendirilecek.
  20. İzolasyon teminatı limitinin 500 TL de kalmasının düşük olduğu belirtildi.  Limit artırımı  Teknik tarafından değerlendirilecek.
  21. Rakipler ile aramızda fiyat farkları olduğu belirtildi.  Zeytinburnu örneği belirtildi.  İncelenmesi için acenteler teklifleri iletecekler.
  22. Kurumsal sorumluluk otorizasyonları ile ilgili sorumlunun bulunamaması, askının kaybolması gibi bir sorunun artık yaşanmadığı belirtildi.
  23. Dask ürününde Kredi kartı ile ödeme yapılamıyor. Sistemlerde bu şekilde bir hata tespit edilemedi. Acetemiz bu sabah arandı. örnek poliçe olursa İlettiklerinde tekrar inceliyor olacağız.   

21.01.2016